Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 20:33

Миколаївська З О Ш І-ІІІ ступупенів

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 47
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Форма входу
Головна » 2010 » Грудень » 8 » Новини
09:55
Новини

.

А ТОЙ ТРЕТІЙ ПРАЗНИК СВЯТЕ ВОДОХРЕЩЕ... 

Зі святом!
19 січня 2011 року у парку «Дружби народів» відбувся святковий захід з нагоди свята Водохреща та чину освячення Дніпровських вод.Цього року організатором «Водохреща» виступила Київська міська організація Єдиного Центру,яка приєдналася до святкування одного з найбільших православних свят Хрещення Господнього взявши участь у традиційнному купанні у Дніпрі.

В цей день всі християни світу святкують Хрещення Господнє, котре в народі зветься Водохреще або Йорданське водосвяття. В пам\'ять про хрещення Ісуса Христа 19 січня 2011 року на Дніпрі на межі трьох районів міста Києва Деснянського, Дніпровського та Оболонського в парку «Дружби народів» була освячена вода Славутича. Коріння цього обряду сягають перших століть християнства. А на Україні існує з часів Київської Русі. «Йорданська» вода має велику силу й не псується тривалий час.

В присутності багатьох віруючих та офіційних осіб освятив воду та окропив присутніх настоятель церкви Миколи Притиска на Подолі священик отець Олег (УПЦ КП) на інші ченці.
Після проведення священником обряду освячення Дніпрових вод відбулося купання «моржів». Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан. Той, хто викупався, змиває з себе всі гріхи та оздоровлюється на цілий рік і ніяка хворь не бере організм після купання у святій Дніпровій воді.

До свята та дійства купання на Дніпрі приєдналися чисельні «моржі» з числа української політичної еліти на чолі з Головою Єдиного Центру Ігорем Крілем, Головою Київської міської організації Єдиного Центру – чарівною, тендітною Вікторією Лісничою, яка зазначила, що: «цілющі якості купання при температурі близько нуля ще більше посилюються від благословення церкви».

Кількість бажаючих, які спільно занурились в ополонку разом з лідерами та активістами Єдиного Центру була вражаючою. 
Для ніжних, нерішучих та обережних була передбачена спрощена процедура - умивання і навіть обливання святою водою.
Уперше людина занурюється у святу воду під час хрещення, зазвичай невдовзі після народження. Таким чином людина «оновлюється» для майбутнього достойного життя.

Гостей свята очікувала святкова концертна програма за участю кращих українських фольклорних колективів:
- фольклорний ансамбль національного обряду «Слов’яночка» під керівництвом Вікторії Шатіліної
- вокальний дует Миколи та Ніни Медових.

Кошовий С.А. Член Ради Київської міської організації Єдиного Центру, головний спеціаліст з інформаційних питань Секретаріату КМО Єдиного Центру


Переглядів: 757 | Додав: Gorsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz