|
Каталог статей
ПОСАДОВІ ОБОВ’ЯЗКИ ЗАВІДУЮЧОЇ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ
ПОСАДОВІ ОБОВ’ЯЗКИ ЗАВІДУЮЧОЇ ШКІЛЬНОЇ ЇДАЛЬНІ
Загальні вимоги:
призначається на посаду і звільняється з неї директором школи. Повинна мати середню професійну освіту (стаж роботи не менше 3-х років) , спеціальну підготовку за встановленою програмою. Особа, яка не має спеціальної підготовки чи необхідного стажу, але володіє достатнім практичним досвідом і виконує якісно і в повному обсязі покладені на неї посадові обов’язки, як виняток, може бути призначена на посаду на дану посаду;
підпорядковується безпосередньо директору школи;
у своїй діяльності керується постановами, розпорядженнями, наказами, іншими керівними і нормативними документами вищих інстанцій, які стосуються специфіки роботи шкільної їдальні, відповідними стандартами і технічними вимогами, правилами експлуатації обладнання, правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту, а також Статутом і Правилами внутрішнього трудового розпорядку школи і цією Інструкцією;
постійно знаходитись на робочому місці з 7.30 до 15.30. Не покидати робоче місце без дозволу директора школи;
працює в режимі робочого тижня згідно з графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і затвердженим директором школи;
виконувати накази та розпорядження директора школи;
у період канікул, який не збігається з відпусткою, виконує господарські та інші роботи в шкільній їдальні відповідно до розпоряджень директора школи;
проходить інструктаж з техніки безпеки, охорони праці, виробничої санітарії і пожежної безпеки під керівництвом директора школи та відповідних служб міста;
працює в тісній взаємодії з класними керівниками щодо організації харчування учнів школи.
Організовує:
здійснення заходів з організації харчування учнів школи, дотримання санітарних і гігієнічних вимог у шкільній їдальні;
роботу виробництва, приготування, оформлення і відпуск готових страв високої якості;
розподіл обов’язків поварів, складає графік виходу на роботу працівників їдальні, інструктує працівників по технології приготування страв;
медичний огляд працівників їдальні за графіком, затвердженим керівником закладу освіти;
роботу по профілактиці травматизму, обліку та аналізу випадків травм серед працівників їдальні;
своєчасне замовлення на отримання обладнання, інвентаря, спецодягу;
забезпечення виконання планів та завдань, доводить їх до працівників їдальні, контролює їх виконання; створює умови для підвищення рівня організації харчування учнів;
Здійснює:
щоденний оперативний контроль за роботою працівників їдальні;
експлуатацію і утримання в робочому стані холодильного, електричного та технологічного обладнання;
виконання санітарних правил, правил по охороні праці, техніки безпеки, протипожежних заходів;
міри по своєчасному забезпеченню виробництва продуктами харчування, робить замовлення постачальникам;
правильність ведення статистичного обліку, представлення установленої звітності, перевіряє правильність складання калькуляції, встановлення цін;
складання на основі вивчення попиту денного та циклічного меню;
з членами бракеражної комісії бракераж готової страви;
складання і представлення в бухгалтерію необхідних звітних матеріалів (меню, забірних листів), табеля на заробітну плату працівників їдальні;
звітує про роботу шкільної їдальні перед директором школи;
отримання і зберігання продуктів харчування;
Контролює:
норми закладки сировини, виходу готової продукції, забезпечує попередню перевірку її якості бракіражною комісією;
дотримання технології приготування страв;
якість отриманих товарів, наявності сертифікатів та іншої супроводжуючої документації;
наявність санітарних книжок у працівників під час прийому їх на роботу;
стан здоров'я працівників їдальні.
Має право на:
участь в управлінні школою в порядку, який визначається Статутом школи;
ознайомлення із скаргами та іншими документами, які містять оцінку її роботи, надання щодо них пояснень;
захист своїх інтересів самостійно і/чи через представника, в тому числі адвоката, у судовому порядку у випадку дисциплінарного чи службового розслідування;
конфіденційність дисциплінарного (службового) розслідування, за винятком випадків, передбачених законом;
підвищення у встановленому порядку своєї кваліфікації за рахунок навчального закладу;
висування вимог до керівника закладу (письмово та усно) щодо дотримання положень нормативних документів з організації харчування учнів;
одержувати від керівника закладу освіти та його заступників інформацію нормативно-правового і організаційного характеру, ознайомлюється з відповідними документами;
забезпечення спецодягом, миючими засобами, інвентарем що необхідний для організації харчування учнів;
на обладнання робочого місця згідно з встановленими нормами, які забезпечують можливість виконання ним посадових обов'язків;
забороняти користуватися несправним обладнанням;
Відповідає:
за економію шкільних енергоносіїв: світла, тепла, води;
дотримання санітарно-гігієнічних вимог у шкільній їдальні;
облік продуктів харчування, посуду, інвентарю та обладнання шкільної їдальні;
за невиконання чи неналежне виконання без поважних причин Статусу і Правил внутрішнього трудового розпорядку школи, законних розпоряджень адміністрації і педагогічних працівників школи, а також посадових обов’язків, встановлених цією Інструкцією, в тому числі за невикористання наданих прав, лаборант несе дисциплінарну відповідальність у порядку, визначеному трудовим законодавством;
за завдані школі чи учасникам навчального процесу у зв’язку з виконанням (невиконанням) своїх посадових обов’язків збитки лаборант несе відповідальність у порядку і в межах, визначених трудовим і/чи цивільним законодавством;
|
Категорія: Нарада при деректорі | Додав: Gorsky (09.12.2010)
|
Переглядів: 2605
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
Статистика |
---|
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|